Recordaantal couverts tijdens eerste jongerenactie Jong Keukengeweld 2024-2025: 37.824 jongeren aan tafel 09/11/2024, 22:40
De nieuwe editie van Jong Keukengeweld kende een ongezien succes tijdens haar eerste jongerenactie, want maar liefst 37.824 couverts werden geserveerd aan jonge, culinaire liefhebbers. Met 31 ambitieuze nieuwelingen en 42 vertrouwde smaakmakers telt het collectief van Jong Keukengeweld 2024-2025 maar liefst 73 jonge chefs uit 70 restaurants in Vlaanderen en Brussel. De hoge opkomst toont aan dat de Vlaamse gastronomie leeft onder onze jongeren.
Van 1 oktober tot en met 10 november 2024 konden jongeren van 18 tot en met 35 jaar aan tafel schuiven bij hun favoriete Jong Keukengeweldchef. Het initiatief van Horeca Vlaanderen zorgt ervoor dat jongeren culinair kunnen genieten van een Jong Keukengeweld driegangenmenu met aangepaste dranken en water, tussen 59 euro en 69 euro.
De feestelijke aftrap van Jong Keukengeweld 2024-2025 vond plaats op 9 september in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. De verhoogde leeftijdsgrens en het hoge aantal deelnemende chefs zorgden bij het reservatiemoment meteen voor een ware stormloop op het nieuwe reservatieplatform. Hierdoor moesten de enthousiaste jongeren wat geduld uitoefenen om hun reservering te kunnen plaatsen. Een wat mindere start, die vervolgens wel evolueerde naar een ongekend succes.
“Desondanks de spijtige, turbulente start zijn we enorm trots dat we tijdens deze eerste jongerenactie bijna 38.000 jongeren hebben bereikt met ons aantrekkelijk culinair aanbod. En ze zo hebben laten proeven van de heerlijke keuken van bij ons” , zegt Matthias De Caluwe, CEO bij Horeca Vlaanderen. “Dit jaar telt het Jong Keukengeweld-collectief maar liefst 73 chefs, waarvan 9 vrouwelijke chefs – het hoogste aantal ooit. De toekomst van onze Vlaamse gastronomie is duidelijk in goede handen en kent vele jonge fans.”
Na deze succesvolle eerste jongerenactie stoomt Horeca Vlaanderen zich klaar voor de tweede actie in het voorjaar van 2025. Dan kunnen jongeren opnieuw volop genieten van het creatieve aanbod van het indrukwekkende collectief jonge culinaire talenten.