Tomas Puype
Restaurant Franco Belge
Tomas Puype:
11 Vragen voor Tomas Puype
1. Het Dna van Restaurant Franco Belge
We werken met een menu. De klanten hebben de keuze tussen 3 of 4 gangen, met daarnaast ook een optie tot kaas in het dessert. Het menu wisselt bij ons maandelijks, mee met het seizoen en telkens met aandacht voor kwalitatieve seizoenproducten. De naam ‘Franco Belge’ komt van een gekende keten, met winkel in Brugge. We hebben de naam behouden door de mooie link met onze keuken: Frans-Belgisch met uiteraard een jonge hedendaagse twist.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Ik denk dat ik dit toch wel thuis heb opgepikt. De lekkere, goede dagelijkse kost werd thuis klaargemaakt en wist me wel te smaken.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Op m’n 14de kookte ik graag samen met m’n mama thuis. De dagelijkse kost en patisserie spraken me toen al aan.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Arnold Handbuckers
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
vuurvreter
6. Eén goede raad voor beginners?
Wees jezelf
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Steak Rossini
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
De dampkap kuisen
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Tijdens de seks.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Truffel
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Tomas Puype
Keukengeur? Gebakken ganzenlever en kaffirlimoen
Favoriet kruid? Tijm
Favoriet gastronomisch land? Frankrijk
Cocktail of sterkedrank? Negroni
Leuze/motto/spreuk/citaat Duvn en wuvn doen’t geld stuven.
Kookmuziek: Bonzai
Restaurant Restaurant Franco Belge
Langestraat 109
8000 Brugge
België