Tomas Puype

Restaurant Franco Belge

Tomas Puype:

Franco Belge is the place to be voor de liefhebbers van de traditionele Frans-Belgische keuken met een hedendaagse toets. Dat heeft zich ook vertaald in het unieke kader van het restaurant, dat de authenticiteit van het oude Brugge elegant verweeft met een smaakvolle, trendy strakheid. Goede producten staan centraal en chef Tomas Puype ziet dat de klanten dit appreciëren.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Tomas Puype

1. Het Dna van Restaurant Franco Belge

We werken met een menu. De klanten hebben de keuze tussen 3 of 4 gangen, met daarnaast ook een optie tot kaas in het dessert. Het menu wisselt bij ons maandelijks, mee met het seizoen en telkens met aandacht voor kwalitatieve seizoenproducten. De naam ‘Franco Belge’ komt van een gekende keten, met winkel in Brugge. We hebben de naam behouden door de mooie link met onze keuken: Frans-Belgisch met uiteraard een jonge hedendaagse twist.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Ik denk dat ik dit toch wel thuis heb opgepikt. De lekkere, goede dagelijkse kost werd thuis klaargemaakt en wist me wel te smaken.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Op m’n 14de kookte ik graag samen met m’n mama thuis. De dagelijkse kost en patisserie spraken me toen al aan.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Arnold Handbuckers

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

vuurvreter

6. Eén goede raad voor beginners?

Wees jezelf

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Steak Rossini

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

De dampkap kuisen

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Tijdens de seks.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Truffel

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Een uitbreiding van ons team is vandaag al een uitdaging op zich. Als ik realistisch kijk, zullen we al tevreden zijn mochten we de zaak in Brugge verder kunnen uitbouwen met een goed team rond ons. De dromer in mij zou ook graag de zaak uitbreiden en laten groeien. Wie weet ...

De favorieten van Tomas Puype

Keukengeur? Gebakken ganzenlever en kaffirlimoen

Favoriet kruid? Tijm

Favoriet gastronomisch land? Frankrijk

Cocktail of sterkedrank? Negroni

Leuze/motto/spreuk/citaat Duvn en wuvn doen’t geld stuven.

Kookmuziek: Bonzai

Restaurant

Restaurant Franco Belge

Restaurant Franco Belge: Op het menu

Verrassingsmenu

Aangepaste dranken

69 euro 
Top