Timon Michiels
Carcasse by Dierendonck
Timon Michiels:
Vleesrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald legt het verhaal op tafel dat één deur verder, bij slagerij Dierendonck, geschreven werd. Bezoekers worden helemaal meegetrokken in de beenhouwerijsfeer. Tussen het rijpende vlees genieten ze zowel van de vleesklassiekers als van de vergeten pareltjes. Nose to tail. Bijna niets gaat verloren.
11 Vragen voor Timon Michiels
1. Het Dna van Carcasse by Dierendonck
De liefde voor het vlees staat centraal bij ons. We brengen het pure kwaliteitsvlees van Dierendonck tot bij de mensen. Maar we besteden veel aandacht aan de groenten, die recht van bij boeren in de buurt komen. Verwacht dus geen steak met frietrestaurant. De garnituren zijn zeer zorgvuldig samengesteld en gekozen. Dat moet ook. Ons vlees verdient alleen de allerbeste begeleiding.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Dat moet bij oma in de keuken geweest zijn. Ik ben heel culinair opgevoed. We gingen vaak en goed uit eten.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Al vrij snel, maar ik doorliep toch eerst het normale schoolparcours. Tot ik economie ging studeren en daar besefte dat ik het toch echt over een volledig andere boeg moest gooien. Ik ging liever werken dan studeren en ben in het weekend in de horeca gaan werken. Van het ene kwam het andere.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Alle chefs van wie ik iets geleerd heb op school en op stage. Dat zijn er veel.
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Een goeie kaasschotel. Daar eet ik met gemak drie dagen van. We gebruiken in onze keuken trouwens ook veel kazen in combinatie met onze side dishes.
6. Eén goede raad voor beginners?
Durf breed te denken, ga de wereld verkennen, onthoud wat je interessant vindt en creëer zo je eigen identiteit.
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Pommes Moscovites. Kaviaar op aardappelen? Serieus?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
Kuisen in het algemeen.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Weggaan. Andere keukens ontdekken. Links en rechts ruwe ideeën opdoen, ze laten rijpen en mezelf afvragen of en hoe ik er een Carcasse-toets aan kan geven.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
We zijn pioniers op het vlak van vlees. Mensen vertrouwen ons en durven bij ons al wel eens iets proberen. Tong of hersentjes: bij ons kan het. Zeker omdat we zo weinig mogelijk vlees verloren willen laten gaan. Klanten leren dat ook appreciëren, merk ik.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Ik wil mezelf blijven evolueren. Misschien open ik ooit nog wel een zaak in het buitenland.
De favorieten van Timon Michiels
Keukengeur? De barbecue die aanstaat.
Favoriet kruid? Kruiden van onze boer. Dat is seizoensgebonden.
Favoriet gastronomisch land? Spanje, en meer bepaald de regio San Sebastian en Bilbao.
Cocktail of sterkedrank? Negroni
Leuze/motto/spreuk/citaat Work hard, play hard. ’t Is een cliché, ik weet het. Maar het klopt wel.
Kookmuziek: ACDC: 'Highway to hell'
Restaurant Carcasse by Dierendonck
Oosthoekplein 1
8300 Knokke
België
Carcasse by Dierendonck: Op het menu
Verrassingsmenu
Aangepaste dranken
€69