Nicolas Van Kerkhoven

Mirin

Nicolas Van Kerkhoven:

Chef Nicolas Van Kerkhoven opende eind vorig jaar samen met zijn vrouw Sien het gastronomisch restaurant Mirin in Roosdaal. Mirin, vernoemd naar een soort Japanse rijstwijn, biedt een verfijnde, kwaliteitsvolle keuken waarbij smaak centraal staat.

#Vlaams-Brabant

11 Vragen voor Nicolas Van Kerkhoven

1. Het DNA van Mirin

Chef Nicolas Van Kerkhoven opende eind vorig jaar samen met zijn vrouw Sien het gastronomisch restaurant Mirin in Roosdaal. Mirin, vernoemd naar een soort Japanse rijstwijn, biedt een verfijnde, kwaliteitsvolle keuken waarbij smaak centraal staat.

2. Je eerste kookervaring?

Als kind zat ik heel graag bij mijn grootouders in de keuken en hielp ik al snel mee. Vervolgens trok ik naar de hotelschool. Mijn eerste professionele ervaring deed ik op in Kasteel Diependael waar ik het metier echt heb geleerd en mezelf verder ontwikkelde.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik denk dat ik als tienjarige al verkondigde dat ik chef wilde worden. Ik heb nooit aan iets anders gedacht.

4. Wie is je inspiratiebron?

Er zijn een aantal grote chefs die ik volg en naar wiens gerechten ik nieuwsgierig ben. Maar er steekt niet echt één persoon bovenuit.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Kip met appelmoes en frietjes.

6. Eén goede raad voor beginners?

Volg je passie en steel zoveel mogelijk met je ogen. Laat je eigen ideeën naar boven komen en durf ze met de chef waarvoor je werkt bespreken. Ontwikkel je verder en vind je eigen stijl.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Geen enkel. Ik vind dat elk klassiek gerecht charme heeft. In deze tijden vind ik dat sommige chefs de klassieke basis wat teveel achterwege laten en dat is jammer. We moeten erover waken dat die klassiekers blijven bestaan.

8. Vervelendste keukenklus?

Dingen die eentonig zijn. Dat is de reden waarom ik in een restaurant werk. Je wisselt constant van taken en gerechten. Dat vind ik net leuk. Constant hetzelfde doen is niets voor mij.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Wij veranderen onze menu elke maand. Bij het bedenken van een nieuwe menu vertrek ik altijd vanuit het hoofdingrediënt, vlees of vis, waarmee we willen werken. Daarrond werk ik dan verder om het menu samen te stellen.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Producten zoals zwezerik vind ik zelf heel lekker, maar ik heb het nog nooit op de kaart gezet. Ik vrees dat er te weinig mensen zijn die daarvoor durven kiezen.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Ik ben momenteel heel blij te kunnen doen wat ik doe. Voorlopig bekijk ik alles dag per dag en doe ik geen grote uitspraken. We zien wel wat er in de toekomst op ons af komt.

De favorieten van Nicolas Van Kerkhoven

Keukengeur? De geur van tijm.

Favoriet kruid? Tijm en look. Altijd lekker in vleesgerechten.

Favoriet gastronomisch land? Het is misschien niet echt gastronomisch, maar ik kies voor Thailand. Omwille van de lekkere kruiden en de Aziatische toetsen.

Cocktail of sterkedrank? Negroni of Gin tonic. Liefst met Gin Mare.

Leuze/motto/spreuk/citaat /

Kookmuziek: Tijdens het koken staat de muziek altijd op. Doorgaans is dat Q-Music.

Restaurant

Mirin

Koning Albertstraat 168

1760 Roosdaal

België

Mirin: Op het menu

Voorgerecht

Gebrande makreel - quinoa – zee-algen – dashi


Hoofdgerecht
Schorenaer - pastinaak – Thaise peper – pommes Anna 


Dessert
Kokosnoot - ananas – mango – baba

Het menu is onder voorbehoud en kan wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van producten.


Aangepaste dranken 


69 euro 

Top