Matthias Dufraing

Restaurant Bink

Matthias Dufraing:

Van een bedrijfsgebouw een trendy restaurant maken? Het kan! Dat bewijst restaurant Bink in het voormalige pand van drukkerij Brepols in Turnhout. Daar verrast chef-kok Matthias Dufraing je met een pure keuken die het product in al zijn eenvoud laat spreken.

#Antwerpen

11 Vragen voor Matthias Dufraing

1. Het Dna van Bistro Bink

We staan met een jong, gedreven team in onze mooie, open keuken. Gasten kunnen ons dus live bezig zijn. We starten vanuit de Franse keuken, maar durven onze gerechten wel eens overgieten met een lichte Aziatische toets.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Mijn eerste professionele ervaring was tijdens mijn stage. Die deed ik in Duitsland, waar ik ook ruim 16,5 jaar heb gewoond. Daar startte ik in de keuken en ik ben er nooit meer uit gegaan.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Vroeger bakte ik voor mijn ouders altijd eitjes. Dat lag me wel en zo evolueerde ik steeds verder. Ik deed ooit een stage voor verkoper, maar dat bleek me totaal niet te liggen. Kok worden was voor mij de enige logische keuze.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

De Duitse sterrenchef Jan Hartwig. En Martin Klein van Red Bull HANGAR-7 in Salzburg. Dat zijn twee chefs waar ik veel bewondering voor heb.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Pasta Bolognaise 

6. Eén goede raad voor beginners?

Volhouden en niet opgeven.
Toen ik 18 of 19 jaar was, heb ik een dipje gehad en twijfelde ik. Ik ben nu heel blij dat ik toch heb volgehouden.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Ik kan me niet meteen een klassiek gerecht voorstellen dat ik echt overroepen vind.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Spruiten pellen 

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Ik zet me graag met een koffietje in een rustig cafeetje om na te denken. Dan komt de inspiratie meestal vanzelf. Ik probeer eerst rond de hoofdproducten te werken, kijk wat er in het seizoen is en puzzel van daaraf verder.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Risotto heb ik lang niet aangedurfd, maar dit winterseizoen waag ik me er wellicht toch eens aan.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Hoewel ik nog jong ben, heb ik het gevoel mijn grootste dromen al beleefd te mogen hebben. Maar misschien heb ik toch nog echt één grote droom: ooit, op een rustig plekje in Noorwegen, een eigen zaak starten.

De favorieten van Matthias Dufraing

Keukengeur? De geur die je ruikt bij het maken van een bruine jus.

Favoriet kruid? Ik hou van verschillende kruiden. Kervel vind ik top, maar ik kook ook graag met rozemarijn en tijm.

Favoriet gastronomisch land? Duitsland blijft op dat vlak mijn favoriete land. Heel wat sterrenrestaurants frissen de klassieke Duitse keuken op en leggen er een modern laagje over. Vaak ook met een licht Oosterse toets. Heel inspirerend.

Cocktail of sterkedrank? Gin Sour

Leuze/motto/spreuk/citaat Ik zeg altijd tegen de stagairs: vergeet nooit vanwaar je zelf komt.

Kookmuziek: Het mag wel wat harder zijn. Meestal zetten we house of techno op.

Restaurant

Restaurant Bink

Bloemekensgang 12

2300 Turnhout

België

Restaurant Bink: Op het menu

Verrassingsmenu


Aangepaste dranken


65 euro


Top