Laurent Law
Rock-Fort
Laurent Law:
Samen met zijn partner Eline baatte chef-kok Laurent Law Amuzee in Zeebrugge uit. In 2023 kozen ze resoluut voor Brugge en namen in de Langestraat het bekende restaurant Rock-Fort over. Daar varen ze met een vaste Brugse waarde hun eigen originele en eigenzinnige koers.
11 Vragen voor Laurent Law
1. Het Dna van Rock-Fort
Rock-fort is geen doorsnee restaurant. We willen hier iets unieks neerzetten, een eigen stijl creëren. Onze gasten komen hier gezellige tafelen op een net iets andere manier dan ergens anders. We willen ons eigen ding doen.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Als kind was ik al geïnteresseerd in alles wat in de keuken gebeurde.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Toen ik naar het middelbaar ging, moest ik kiezen tussen twee opties: kok worden of naar de zeevaartschool gaan. Omdat rekenen niet zo mijn ding was, besloot ik toch maar voor de koksopleiding te gaan.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Ik heb heel veel bewondering voor Bart Desmidt (Bartholomeus).
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Langoustines.
6. Eén goede raad voor beginners?
We hebben een mooie, maar een harde stiel. De beste raad die ik kan geven? Doorzetten. Je moet bereid zijn die extra mile af te leggen. Alleen zo kan je je van de anderen onderscheiden.
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Kaviaar. Sommige chefs denken dat kaviaar een gerecht automatisch goed maakt. Daar ben ik het niet mee eens. Liever een goed gebakken vis zonder franjes dan aan matig gebakken vis met 50 gram kaviaar op.
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
De dampkap kuisen.
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Creativiteit komt op verschillende momenten. Het is belangrijk om soms verder te kijken dan alleen in je kookpotten zelf. Ik hou ervan om op mijn fiets te kruipen om te gaan wildplukken of om tot aan de achterhaven te gaan in Zeebrugge. Dat zijn de momenten dat de ideeën vaak komen. Inspiratie komt soms tijdens een wandeling, door een specifiek product zelf, of door de periode van het jaar waarin je zit.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Tarbot moot. Ongelofelijk lekker, maar de huidige prijszetting verhindert het me om het op de kaart te zetten.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Iets unieks blijven doen met ons restaurant en verder onze identiteit uitbouwen. Ik wil dat gasten naar Rock-Fort komen voor de beleving. We willen blijven groeien, samen met ons team en een mooi verhaal maken.
De favorieten van Laurent Law
Keukengeur? Citrusafrikaan
Favoriet kruid? Verveine
Favoriet gastronomisch land? Moeilijk om er eentje te kiezen. Oosterse landen en de Italiaanse keuken kunnen me steeds bekoren.
Cocktail of sterkedrank? Ik drink niet zo vaak sterke drank, maar ik ben wel een grote fan van Hierbas de las Dunas. Dat is een kruidenlikeur, gemaakt door Syrco Bakker.
Leuze/motto/spreuk/citaat Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee.
Kookmuziek: Techno, spelen we trouwens nu ook af.
Restaurant Rock-Fort
Langestraat 15
8000 Brugge
België