Jordan Joubert

KLOK

Jordan Joubert:

Op enkele minuten van de Brusselse Grote Markt vind je restaurant KLOK. Het levendige restaurant, dat baadt in een ontspannen en vriendelijke sfeer, opende in het voorjaar van 2023 en garandeert een astronomische ervaring van hoog niveau. Iets waar chef-kok Jordan Joubert meer dan een steentje aan bijdraagt!

#Brussel (Hoofdstedelijk Gewest)

11 Vragen voor Jordan Joubert

1. Het DNA van KLOK?

Bij KLOK gebruiken we alleen lokale producten, uit België en een deel van Frankrijk. We gebruiken geen koffie, citroen, peper, … We focussen echt op het lokale. Onze groenten komen uit de regio rond Ieper en onze chef Florent werkt al vele jaren samen met enkele Franse boerderijen.

2. Je eerste kookervaring?

Mijn eerste kookervaring? Ik denk dat ik een jaar of acht was, echt nog een kind. Ik mocht helpen in de keuken thuis en voelde me er meteen op mijn gemak.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Ik heb koksschool in Frankrijk gedaan. Rond mijn tien jaar ongeveer wist ik al dat dit de richting was die ik uit wilde gaan.

4. Wie is je inspiratiebron?

Ik heb eigenlijk geen idolen. Dus één grote inspiratiebron? Nee, die heb ik niet.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Buttermilk fried chicken.

6. Eén goede raad voor beginners?

Work hard, head down.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Paté en croute. Niet dat het niet lekker is, maar er komt veel werk en techniek bij kijken om gewoon paté met brood te eten.

8. Vervelendste keukenklus?

Ik ben minder graag bezig met patisserie. Daarbij moet je alles exact afmeten en werk je veel minder op gevoel. Bovendien eet ik het ook niet heel graag.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Bij ons is de creatie van de nieuwe menu een groepsgebeuren. Iedereen spuit zijn ideeën en daarop werken we gezamenlijk verder. De ene geeft de aanzet, de andere vult aan en weer iemand anders werkt af. Dat is een leuke, creatieve wisselwerking tussen het hele team.

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Persoonlijk vind ik kaviaar wel lekker, maar ik zou het nooit op de kaart zetten.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Op een dag wil ik graag mijn eigen restaurant openen.

De favorieten van Jordan Joubert

Keukengeur? Dat varieert van dag tot dag. Vandaag kies ik de geur van kreeftenbisque die langzaam staat te koken.

Favoriet kruid? Komijn.

Favoriet gastronomisch land? Mexico. Waarom? Het is Mexico! Lekker gekruid, straffe smaken.

Cocktail of sterkedrank? Momenteel hebben we onze eigen versie van Bloody Mary, met gefermenteerd tomatenwater. Een originele aperitief. Als ik naar een klassieker terug zou grijpen, ga ik voor Negroni.

Kookmuziek: Dat varieert dagelijks. In de keuken beneden, waar we de mis en place doen, staat er soms muziek op en soms niet. Wie zin heeft, zet iets op en dat kan zowat elke stijl zijn.

Restaurant

KLOK

KLOK: Op het menu

Menu


Amuse

***

Torched mackerel and apple aguachile

***

Pork neck, roasted chicory and pickled redcurrant

***
"Frosties", granola milk, honey ice cream


Aangepaste dranken 


69 euro 

Top