Jonas Boel & Maarten Mertens

Bar coupé

Jonas Boel & Maarten Mertens:

In Bar Coupé in Temse gooien chefs Jonas Boel en Maarten Mertens hun talenten bij mekaar. Eén plus één blijkt drie te zijn. De keuken van Bar Coupé is vrij klassiek. Wel met een eigenzinnige twist, maar nooit met teveel toeters en bellen. Het product staat centraal en topproducten hebben geen peha nodig.

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Jonas Boel & Maarten Mertens

1. Het Dna van Bar coupé

Bar Coupé is tot volgend jaar nog gevestigd in een pand van honderd jaar oud. Het gebouw, met uitzicht op de Schelde is bepalend voor de sfeer. We focussen op producten van bij ons. De overheerlijke Noordzeevis krijgt de aandacht die hij verdient. De sfeer is los en gemoedelijk, het niveau altijd hoog.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Maarten: wafels bakken bij oma

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Maarten: Ik was 5 of 6 jaar toen ik zei dat ik kok of koning wilde worden. Mijn ouders zeiden dat koning worden niet tot de mogelijkheden behoorde. Bij eliminatie is het dus kok geworden.

Jonas: Ik zal een jaar of 7 geweest zijn, maar het heeft nog wel een tijd geduurd voor ik mijn ouders kon overtuigen.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

In België Filip Claeys omdat hij vis uit de Noordzee zo permanent op de kaart zet. In Frankrijk Paul Bocuse.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Maarten: zwezeriken met champignons

Jonas: zwarte pens met appelmoes

6. Eén goede raad voor beginners?

Probeer veel, doe veel. Zeg tegen alles ja en loop maar regelmatig met je kop tegen de muur.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Die bestaan niet. Klassieke gerechten zijn per definitie goed.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Schorseneren kuisen en diepzeegarnalen kuisen

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Maarten: Ieder heeft zo zijn eigen aanpak.

Jonas: laat het moment tot zich komen, ik werk planmatiger.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Orgaanvlees ligt wat moeilijk. Zwezeriken lukt nog wel, als tussengerecht. Ik zet het wel op de kaart, maar dan weet je wel dat daar minder van besteld zal worden. Dat calculeer je in.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Op korte termijn moeten we een nieuw pand vinden. In 2026 staan we voor een verhuis. Dat is dus onze eerste toekomstzorg. Daarnaast verzorgen we ook catering. Dat is ook iets wat we nog verder willen uitbouwen.

De favorieten van Jonas Boel & Maarten Mertens

Keukengeur? Maarten: een bisque die opstaat - Jonas: een fond die trekt

Favoriet kruid? Maarten: daslook - Jonas: Salie

Favoriet gastronomisch land? Parijs in Frankrijk en Piemonte in Italië

Cocktail of sterkedrank? Maarten: negroni - Jonas: Low island iced tea

Kookmuziek: Jonas: Used-Mistakes

Restaurant

Bar coupé

Wilfordkaai 38

9140 Temse

België

Bar coupé: Op het menu

Voorgerecht

Tartaar Noordzeevis | Algen | Rammenas


Hoofdgerecht

Holstein Entrecôte | Tomaat | Courgette | taggiassche olijf | Pommes écrasées

Nagerecht

Rozen & frambozen
Of *Kaas ‘Camerlinck’ (supplement €8,5)

Het menu is onder voorbehoud en kan wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van producten.

Aangepaste Dranken

€69

Top