Jonas Boel & Maarten Mertens
Bar coupé
Jonas Boel & Maarten Mertens:
11 Vragen voor Jonas Boel & Maarten Mertens
1. Het Dna van Bar coupé
2. Wat was je eerste kookervaring?
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Maarten: Ik was 5 of 6 jaar toen ik zei dat ik kok of koning wilde worden. Mijn ouders zeiden dat koning worden niet tot de mogelijkheden behoorde. Bij eliminatie is het dus kok geworden.
Jonas: Ik zal een jaar of 7 geweest zijn, maar het heeft nog wel een tijd geduurd voor ik mijn ouders kon overtuigen.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
Maarten: zwezeriken met champignons
Jonas: zwarte pens met appelmoes
6. Eén goede raad voor beginners?
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Maarten: Ieder heeft zo zijn eigen aanpak.
Jonas: laat het moment tot zich komen, ik werk planmatiger.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
De favorieten van Jonas Boel & Maarten Mertens
Keukengeur? Maarten: een bisque die opstaat - Jonas: een fond die trekt
Favoriet kruid? Maarten: daslook - Jonas: Salie
Favoriet gastronomisch land? Parijs in Frankrijk en Piemonte in Italië
Cocktail of sterkedrank? Maarten: negroni - Jonas: Low island iced tea
Kookmuziek: Jonas: Used-Mistakes
Restaurant Bar coupé
Wilfordkaai 38
9140 Temse
België
Bar coupé: Op het menu
Rozen & frambozen