Hicham Balafrej
Restaurant Le Noble
Hicham Balafrej:
Hicham Balafrej groeide op in Marokko, waar hij de cultuur van zuiderse specerijen sinds zijn kinderjaren meekreeg. In de keuken van zijn restaurant Le Noble in De Pinte komt deze cultuur tot leven in de seizoensgebonden gerechten met mediterrane toetsen.
11 Vragen voor Hicham Balafrej
1. Het Dna van Restaurant Le Noble
Kenmerkend voor Le Noble zijn de gerechten uit de Frans-Belgische keuken, waar we een zuiderse twist aan geven. Het gebruik van de juiste specerijen is essentieel. We hebben een uitstekende sommelier die daar excellente wijnen bij kiest. In Le Noble ligt de nadruk op de keuzemenu’s.
2. Wat was je eerste kookervaring?
Bij mijn moeder in de keuken. Als 13-jarige hielp ik haar bastilla’s maken: hartige gevulde taartjes.
3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?
Rond diezelfde periode al. Al was ik aanvankelijk vooral geïnteresseerd in het ondernemerschap. Ik was al boekhouder voor ik naar Koksijde ging om kok te worden.
4. Wie is je grote inspiratiebron?
Mijn mama en mijn oma die me alle smaken leerden ontdekken. Zij hebben mijn identiteit gecreëerd.
5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?
De spaghetti van mijn vrouw: bolognaise met een eigen, licht pikante toets.
6. Eén goede raad voor beginners?
Ik heb er drie. Durf ondernemen, bewaar rust en heb geduld. Want de perfectie benaderen vergt tijd.
7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?
Haas
8. Wat is de vervelendste keukenklus?
De wekelijkse grote kuis
9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?
Steevast na de service, in alle rust. Met een goed glas wijn erbij ga ik voor een leeg, wit blad zitten. Dat kan tot in de late uren duren.
10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?
Een voorwaarde is dat ik het zelf graag moet eten. Ik ben niet gek van orgaanvlees, dus daar kies ik in het restaurant ook zelden of niet voor.
11. Hoe ziet je toekomst eruit?
Een ster krijgen is de ultieme erkenning. Daar streef ik naar. Maar als ik een goeie en rendabele zaak kan uitbaten, ben ik ook al blij.
De favorieten van Hicham Balafrej
Keukengeur? De geur van de tajine met alle specerijen die aan tafel wordt gebracht
Favoriet kruid? Komijn
Favoriet gastronomisch land? De mediterrane landen
Cocktail of sterkedrank? Gin-Tonic
Leuze/motto/spreuk/citaat Eentje van Jacques Brel: “Talent, dat is het zweet en de discipline die men uit de passie haalt.”
Kookmuziek: Jimmy Sax: 'No man, no cry'
Restaurant Restaurant Le Noble
Baron de Gieylaan 112
9840 De Pinte
België
Restaurant Le Noble: Op het menu
Verrassingsmenu
Aangepaste dranken
€69