Anna Wynants

De Keukentafel

Anna Wynants:

Het verhaal van De Keukentafel begon voor chef-kok Anna Wynants met een maandelijkse table d’amis voor vrienden en kennissen. Daar bleef het echter niet bij. Haar zus Jozefien stapte mee in de zaak en de schuur van het ouderlijk huis werd verbouwd tot echt restaurant. Geniet in De Keukentafel van al het lekkers dat de culinaire boerderij te bieden heeft.

#Oost-Vlaanderen

11 Vragen voor Anna Wynants

1. Het Dna van De Keukentafel

We zijn een seizoensrestaurant met boerderij en serveren een uitgebreid degustatiemenu op basis van wat er op het veld te vinden is. Mijn zus serveert daar bijpassende dranken bij, zoals onze eigen cider, zelfgemaakte likeuren, een lokaal biertje of biologische natuurwijnen. Ze blinkt uit in haar kwaliteit van zelfgebrouwen non-alcoholische dranken! Al onze producten zijn van de beste kwaliteit, biologisch én ze komen van onze eigen boerderij of van de beste producenten uit de omgeving.

2. Je eerste kookervaring?

Ik ben geboren op een bioboerderij. Als onze mama dan kookte voor iedereen die daar werkte, zat ik al van kleinsaf mee in de keuken. Ik speelde met de groentjes en zag alles van dichtbij gebeuren.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Toen ik drie was, speelde ik al restaurantje. En zolang ik me kan herinneren wilde ik kok worden. Toch studeerde ik eerst nog sociologie en reisde ik veel. Toen ik echt aan de slag moest, was kok worden voor mij eigenlijk de enige, échte optie.

4. Wie is je inspiratiebron?

Niet wie, maar wat. Niets kan me zo inspireren als onze tuin en alle groenten die erin staan. Ik heb ook veel bewondering voor chef Ana Ros uit Slovenië. Leuk om een sterk voorbeeld te hebben van een vrouw die het maakt in een wereld die toch nog altijd hoofdzakelijk door mannen wordt gedomineerd. Ik kijk er erg naar uit om volgend jaar stage te kunnen lopen in Slovenië.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Versgebakken zuurdesembrood, met een goeie laag gezouten boter en dik belegd met kaas van zuivel zuivel .

6. Eén goede raad voor beginners?

Niet bang zijn en er gewoon voor gaan. Trek je niet teveel aan van de mogelijke barrières, die kan je wel aan.

7. Meest overroepen klassieke gerecht?

Rijstpap. Dat vind ik echt maar niets.

8. Vervelendste keukenklus?

Mijn frigo’s uitkuisen.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

In de ochtend, met een koffietje op mijn terras. Het begint met een lijstje van alle groenten die op dat moment klaar zijn om geoogst te worden. Creativiteit komt meestal op onze mise en place dag, dan zijn we ’s avonds nog niet open. Er is dan tijd om nieuwe gerechten uit te proberen, op de boerderij rond te lopen, te proeven, ...

10. Lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Vlees. Ik eet het heel graag, maar kan het niet goed klaarmaken.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

De basis van onze droom staat er, maar die gaan we nu verder uitbouwen. Naast ons is er nog een veld dat we heel graag zouden kopen, eventueel om schapen op te zetten. En mijn grootste droom? Een inspiratiebron voor anderen zijn op vlak van duurzaamheid en hoe het ook anders kan.

De favorieten van Anna Wynants

Keukengeur? Gebakken sjalot.

Favoriet kruid? Verveine.

Favoriet gastronomisch land? Italië, omwille van de kwaliteit van de producten en de eenvoud van de keuken. Eenvoudig, maar toch altijd lekker.

Cocktail of sterkedrank? Geef mij maar een goed glas wijn, bier of bubbels in plaats van een cocktail. Of een hele goede vermouth, een oude porto of huisgemaakte limoncello…

Leuze/motto/spreuk/citaat In onze keuken hangt een tegeltje met het citaat: ‘Vandaag wordt echt een leuke dag’. Dat herhalen we vaak tegen elkaar, zeker op momenten dat het eventjes wat lastiger is. Het klinkt dan wat cynisch, maar helpt toch altijd om de energie weer te vinden om verder te gaan.

Kookmuziek: Er staat meestal muziek op. Welke muziek? Dat hangt af van onze mood.

Restaurant

De Keukentafel

Aalmoezenijestraat 1

9860 Landskouter

België

De Keukentafel: Op het menu

Trio van amuses:

Gepekeld eitje | Gezouten dooier | Curry
Arancini | Truffel | Parmezaan
Palmkool | IPA | Geroosterde nori

Voorgerecht

“Bisque” van paprika & Belgische saffraan | Chili | Koffieroom
On the side versgebakken zuurdesembrood & rouille

Hoofdgerecht

Tortellini | Eekhoorntjesbrood | Beurre noisette | Salie | Pangrattato

Nagerecht

Tarte tatin | Shiro miso karamel | IJs van geroosterd zuurdesembrood | gepekelde roos

Het menu is onder voorbehoud en kan wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van producten.

Aangepaste dranken

€69
Top