Emin Avdovic

Julien

Emin Avdovic:

Puurheid, duurzaamheid en eenvoud. Dat zijn de kernwoorden die restaurant Julien in Nieuwpoort omschrijven. Chef-kok Emin Avdovic, die eerder ervaring heeft opgedaan in Nederland en de Verenigde Staten, geeft hier in de keuken het beste van zichzelf.

#West-Vlaanderen

11 Vragen voor Emin Avdovic

1. Het Dna van Restaurant Julien

We focussen op de Frans-Belgische keuken. Herkenbare en smaakvolle gerechten. Goed, degelijk eten zonder zotte fantasieën, maar wel met een leuke, hedendaagse twist.

2. Wat was je eerste kookervaring?

Het klinkt misschien verrassend, maar dat was op de hotelschool zelf. Voordien zat ik in de bouw, maar ik wilde iets helemaal anders doen. Koken had ik eigenlijk nog nooit echt gedaan, maar op buikgevoel koos ik voor hotelschool.

3. Wanneer wist je: ik wil kok worden?

Hoewel kiezen voor de hotelschool een grote gok was, bleek het wél meteen de juiste keuze te zijn. Bliksemsnel werd koken een échte passie. Na een maand of zes op school was ik overtuigd mijn roeping te hebben gevonden.

4. Wie is je grote inspiratiebron?

Ik kijk op naar grote koks en televisiepersoonlijkheden als Sergio Herman, Peter Goossens en Gordon Ramsay. Het gaat me niet altijd om hun stijl van koken, maar wel hun persoonlijkheid en gedrevenheid. De drive die zij tonen vind ik inspirerend.

5. Je wordt verplicht 3 dagen hetzelfde te eten: wat kies je?

Dan kies ik voor pizza. Quattro formaggi.

6. Eén goede raad voor beginners?

Hoeveel talent je ook hebt, zonder te werken geraak je er nooit. Mijn goede raad is dan ook om hard te werken en de voetjes op de grond te houden.

7. Wat is het meest overroepen klassieke gerecht?

Pomme de terre Moscovite. Een aardappel met zure room en kaviaar. Echt niet aan mij besteed.

8. Wat is de vervelendste keukenklus?

Er zijn weinige dingen die ik echt vervelend vind. Ik kook wel liefst vanuit de buik. Alles afwegen is iets dat ik daarom minder graag doe.

9. Hoe zien jouw creatieve momenten eruit?

Creativiteit en ideeën komen en gaan. Soms schiet er in de auto een idee door mijn hoofd, soms tijdens het koken, … Aan tafel gaan zitten om een recept te bedenken en uit te schrijven? Zo werkt het bij mij niet. Dat is te geforceerd.

10. Wat is een lekker gerecht dat je niet op de kaart durft zetten?

Ik kan niet meteen iets bedenken dat we niet op de kaart zouden durven zetten. Onze kaart verandert elke maand en regelmatig proberen we eens iets speciaals uit. Bij ons kon je bijvoorbeeld al eens koeienuier eten.

11. Hoe ziet je toekomst eruit?

Plannen in de horeca is niet zo evident. Ik ben blij met hoe alles momenteel loopt. Ik werk graag en hard en zie wel wat er verder nog op mijn pad komt.

De favorieten van Emin Avdovic

Keukengeur? Bruine fond of een stevige kippenbouillon die staat te trekken.

Favoriet kruid? Citroentijm.

Favoriet gastronomisch land? Geef mij maar de Belgische en Franse keuken.

Cocktail of sterkedrank? Mij zal je niet vaak met een cocktail of sterke drank zien. Ik ben vooral een bierliefhebber.

Leuze/motto/spreuk/citaat Keep it simple & less is more. Het product mag voor zich spreken.

Kookmuziek: Dat verschilt van dag tot dag. ’s Morgens mag het wel iets zijn dat iedereen lekker wakker schudt.

Restaurant

Julien

Julien: Op het menu


Menu

Pieterman - Prei - Zoete aardappel - Dashi

***

Hoofdgerecht : Pladijs - Coquilles - Paddenstoel - demi glace

***

Brownie - Sabayon - sinaasappel


Water & wijn inbegrepen

€69

Extra gerecht als supplement: Open Ravioli - Octopus - ganzenleverjus - Noten
Prijs supplement 25€ met passende wijn incl. / 20€ zonder wijn.

Top